Vacubel glas of driedubbel glas voor optimaal comfort en energiebesparing

In dit artikel richten we de schijnwerpers op een essentieel aspect van comfortabel wonen: dubbel, driedubbel of vacuüm glas en de isolerende eigenschappen die elke leefruimte naar een hoger niveau tillen.

Vacubel glas, Dubbel of Driedubbel Glas: De Sleutel tot Optimaal Comfort

Dubbel of driedubbel glas en nu ook vacuüm glas, ook wel bekend als isolatieglas, heeft de afgelopen jaren terrein gewonnen in woningontwerp en renovatie. Het is niet alleen een moderne toevoeging aan elke woning, het biedt ook aanzienlijke voordelen op het gebied van isolatie en energie-efficiëntie.

Verplichtingen en subsidies

1. Verplichtingen

Bij de aankoop van een woning wordt er een EPC-attest opgemaakt dat weergeeft hoe energiezuinig de woning is. Krijg je een EPC-label E of F dan moet je binnen de 5 jaar na aankoop de woning renoveren naar minimum een D-label.

Het vervangen van bestaand dubbel glas naar dubbel glas met hogere isolatiewaarden is een eenvoudige eerste stap. Het bestaand schrijnwerk kan in de meeste gevallen behouden blijven, waardoor je al met een geringe investering onmiddellijk een beter energiepeil behaalt.

Meer info over de verplichting van dubbele beglazing vindt u hier.

voor en naresultaat renovatie ramen door glas vandoren

 

Vacubel Glas, de oplossing voor oudere woningen

Heb je een geklasseerde woning gekocht, dan ben je mogelijk verplicht je bestaand (houten) schrijnwerk te behouden. Geen nood. Ons vacuüm glas of Vacubel glas past perfect in het bestaande schrijnwerk en beschikt toch over de eigenschappen van driedubbele beglazing.

Bengglas is daardoor de perfecte oplossing voor het renoveren van oudere woningen waarbij men het karakter van de woning zo veel mogelijk wil behouden.

renovatie ramen geklasseerd gebouw door Glas Vandoren.

2. Subsidies voor bengglas of isolatieglas

Voor al je energiebesparende maatregelen komt de overheid je tegemoet met subsidies. Ook voor het vervangen van je bestaande buitenbeglazing door beter isolerende beglazing. Je krijgt subsidies vanaf plaatsing van glas met een isolatiewaarde van Ug = 1.0 W/m².K

Meer informatie over de diverse premies vind je hier.

De belangrijkste voordelen van isolatieglas.

1. Thermische Isolatie:

Dubbel glas bestaat uit twee glaslagen met een isolerende lucht- of gaslaag ertussen. Deze structuur minimaliseert warmteoverdracht, waardoor je huis in de winter warmer blijft en in de zomer koeler. Je geniet dus in elk seizoen van optimaal comfort.

2. Energiebesparing:

Door de verbeterde thermische isolatie hoeft je verwarmingssysteem minder hard te werken. Dat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en lagere energierekeningen. Een investering die je dus ook weer terugverdient.

3. Geluidsisolatie:

Dubbel glas dempt geluiden van buitenaf, waardoor je woning een oase van rust wordt. Of het nu gaat om verkeerslawaai of buurtactiviteiten, dubbel glas draagt bij aan een rustige en serene leefomgeving.

Nog meer voordelen:

Vermindering van Condensatie:

Dubbel glas vermindert de kans op condensatie aan de binnenzijde van ramen, wat de vorming van schimmel en vochtproblemen helpt voorkomen.

Verhoogde Veiligheid:

De stevige constructie van dubbel glas draagt bij aan de veiligheid van je woning. Dubbel en driedubbel glas is namelijk moeilijker te breken dan enkel glas.

dakkoepel door Glas Vandoren

Meer info over isolerende buitenbeglazing vind je hier.
Benieuwd naar onze realisaties? Klik hier.

Overweeg je een upgrade van je bestaande beglazing ?

Overweeg je om je huis of appartement te upgraden met dubbel, driedubbel glas of met Bengglas, dan staan wij klaar om je te begeleiden bij elke stap. Ons deskundig team staat tot je dienst om al je vragen te beantwoorden en de beste oplossingen te vinden voor jouw situatie.

Maak gebruik van onze online offerte-aanvraag of breng ons een bezoekje in Werchter waar we je graag adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Investeer vandaag in het comfort en de energiezuinigheid van morgen!